Кралският наблюдател Ръсел Майерс заяви, че плановете на принц Хари и Меган Маркъл са се разрушили заради пандемията от коронавирус, а животът на внука на Елизабет II се е превърнал в нощен кошмар.

Затова съобщава Radio New Zealand.

Журналистът се позовава на източници от обкръжението на двойката, според които Меган и Хари са пристигнали в Лос Анджелис с амбициозни планове.

Съпрузите мечтали да открият собствен благотворителен фонд, а парите си да печелят от участия и речи на публични прояви. 

Но заради ограниченията, свързани с пандемията, плановете им буквално са увиснали във въздуха. 

Майерс твърди, че принц Хари не може да си намери работа по своя вкус в чужбина. Той се свързал с приятелите си от британския кралски флот и помолил да го оставят церемониален глава на организацията, независимо, че допреди това искал да се откаже от всички титли.

Дворцовият наблюдател смята, че ако херцогът на Съсекс иска да постигне това, трябва първо да оправи отношенията с кралското семейство. 

Според журналиста съпрузите имат проблеми и заради парите. Ако през първата година след отричане от престола ги финансираше принц Чарлз, то след това те ще трябва да заработват сами. 

При това семейството живее в имот за 20 милиона лири и харчат всеки ден по 1000 лири само за охрана. 
Майерс добавя, че принц Хари много сложно се адаптира към непривичния начин на живот и покрай това са се обострили психичните му проблеми, за които той призна по-рано. 

В същото време Меган Маркъл не спира да демонстрира колко е щастлива да се върне към светския си начин на живот, без да се налага да търпи ограниченията на кралското семейство.

Принц Хари и Меган Маркъл се отказаха от кралските привилегии и пълномощия на 8 януари. Те заявиха, че планират да се откажат и от финансиране от държавния бюджет, като по този начин станат финансово независими.

Също така се задължиха и да върнат сумата, изразходена за ремонта на резиденцията им, който излезе на данъкоплатците 2, 4 млн. лири.

Превод БЛИЦ