По-рано днес се появиха плашещи данни за COVID-19, които показаха страшната картина в световен мащаб. Китайският град Ухан бе първият епицентър на епидемията от коронавирус през януари и едва сега започва да се връща към нормалния си ритъм на живот. 

БЛИЦ припомня, че още в началото на февруари месец се появи зловещо видео, което показа как се стели гъст дим от крематориумите в китайския град, където горят жертвите на вируса убиец.

Сега обаче се появи нов шокиращ кадър от Ухан, който разбуни допълнително духовете и в Китай, и по света.

Местните медии уточняват, че в последните 24 часа е било разрешено близки на починали в болниците в мегаполиса най-накрая да приберат урните с прахта им.

Кадър от местен жител обаче предизвика нова вълна от коментари дали броят на жертвите в провинция Хубей, съобщаван на света през последните 3 месеца, отговаря на действителния. 

Само за няколко часа пред погребалните бюра в Ухан се извиха дълги опашки от по няколко хиляди души, чакащи да получат урните на своите роднини.

Това обаче не съответства с данните на властите, че в последния месец броят на починалите е десетократно по-нисък на този в Италия само за 1 ден, например.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!