Ресторант в Сан Диего в щата Калифорния стана световноизвестен, след като негова снимка показа как уж "руската мафия" брани заведението за хранене по време на размириците, избухнали в САЩ след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд. 

Според американците, ресторантът е бил пазен от руската мафия. По думите им, проявата на патриотизъм в бабаитите е предизвикала у тях възхищение. 

Медията РТ дори успя да разговаря със собственика на заведението. 


Ресторант "Пушкин" не изглежда като място, в което гангстери си организират соарета и планират своите коварни дела. 

Въпреки това на фасадата може да се види надписа "Руската мафия с пълна сила". Целта му е да защити заведението за хранене от бесните мародери, развилнели се след трагедията с Джордж. 

Поне такива бяха твърденията, които съпроводиха вече световноизвестната снимка на ресторанта, на която няколко мъже са се наредили пред него, за да не допуснат той да бъде вандализиран. 

Шегата на руската общност в Сан Диего бе оценена по достойнство дори в Русия. Особено с оглед на факта, че "мафиотът" - собственик на ресторанта Пушкин и неговите приятели са поели стражата пред ресторанта с нотка специфичен руско хумор. 

В случай, че вече имате шапка тип ушанка за купони с руски лайтмотив, защо да не я използвате, за да се превърнете в руски бандит, нали? 

Ика Газарян, гордият собственик на "Пушкин" през последните пет години споделя, че се е обадил на някои свои мускулести приятели, след като безредиците избухнали в квартала. 

Той подчертава, че, докато някои големи корпорации могат да понесат огромни райони от Сан Диего да бъдат опожарени до земята, за хората с малки бизнеси, като неговия, загубата на мястото му на прехрана, особено след месеците на изолация заради COVID-19, би било пагубно и би означавало фалит.  "Те не опожаряват само големите корпорации или банки. Те трошат наред и всичките малки бизнеси, като малките магазинчета за бижута. Тези малки бизнесмени сигурно нямат никакви пари след изолацията. Те могат да изгубят всичко, спестяванията си и да останат на улицата", споделя Газарян. 

Затова ресторантьорът и неговите приятели решили да защитят ресторанта, по-скоро да обезкуражат мародерите, отколкото да влизат във физически контакт с тях. 

Вътре, за да е ясно, те оставили две заредени пушки тип шотгън, които се виждали през прозорците, но отвън никой не е имал огнестрелно оръжие. Газарян подчертава, че стрелба е щяло да има, само ако някой от мародерите заплаши живота им. Превод и редакция: БЛИЦ