Вече ви информирахме как да печелим пари от Pokemon Go oт играта, която вече се превърна в тотален хит сред потребителите през летни сезон, а сега разбираме и за приходите на нейните разработчици. Само три седмици след премиерата си заглавието продължава да доминира сегмента на мобилни игри благодарение на иновативната технология за добавена реалност, съчетаваща локации от реалния свят с виртуални същества. Aко поне един път сте си задавали въпроса колко пари генерира тя за създателите си то отговора на този въпрос е $10 млн. на ден, информира AndroidHeadlines.
Данните са част от последния доклад на маркетинговата компания App Annie и са свързани с активността на потребителите в Google Play Store и App Store, като се оказва, че Pokemon Go не вреди на печалбата на другите игри. В голяма степен можем да кажем, че тя създава нова ниша и колкото повече време прекарват потребителите в ловене на покемони толкова по-склонни са да извършват покупки в нея. На този етап няма никакви индикации за спад в популярността на Pokemon Go и едва ли ще е изненада, ако приходите на играта продължат да се увеличават със стабилни темпове.
 
Трябва да отбележим, че феновете прекарват повече време в играта, в сравнение с мобилни приложения като Facebook, WhatsApp и Snapchat, което само по себе си е показател за нейния успех в глобален мащаб. Информацията на App Annie също така показва, че не се забелязва значително намаление в приходите на други популярни игри като Clash of Clans, Mobile Strike и Candy Crush Saga. Въпрос на време е да видим дали манията по Pokemon Go ще завладее още потребители от други страни и така да я превърне в абсолютен хит в мобилната индустрия през 2016г.