Nokia има своя опит в разработването на Android базирани устройства. Преди две години компанията представи своя първи таблет работещ с мобилната платформа на Google, Nokia N1. Но поради слабото търсене на таблетa и ограничената наличност на много пазари, шумотевицатa около Nokia N1 заглъхна.

Въпреки това, мнозина сега са развълнувани от новината, че Nokia планира Android смартфон. Изглежда много хора вярват, че това устройство има големи шансове за успех, а от Android Pit имат няколко теории защо идеята за Android Nokia е толкова привлекателна.

1. Много потребители останаха разочаровани от решението на Nokia да ограничи линията смартфони Lumia само до Windows Mobile. Така само потребителите на системата на Microsoft успяха да видят ползите от камерите с Carl Zeiss оптика и естетичния дизайн, който не имитира никое друго устройство на пазара. Дори Apple се вдъхновиха от цветовете и изграждането на Lumia, когато проектираха своя iPhone 5C, а феновете на Android си представиха какво ли би било ако смартфоните Lumia работеха с любимата им платформа.

2. За издръжливостта на Lumia устройствата се носят легенди. Може би сте чували истории за това как устройствата на Nokia оцеляват в бури, пожари и всякакви други природни бедствия, които можем да си представим. Дори и да има леко преувеличение в тези истории, факт е, че смартфоните на финландските инженери са изградени от здрави и масивни корпуси, които могат да задържат вътрешността на телефона здрава при такива условия, при които нито един друг конкурентен смартфон не би издържал. А кой не би искал смартфон, който да му служи добре дълги години?

Източник: Digital.bg.