Ученичка от Мездра, оскубала и набила своя опонентка, бе осъдена преди дни, съобщава BulNews.bg. Делото срещу А.С. се гледа в районния съд в Мездра, където магистратите признаха за виновна ученичката и я осъдиха да плати глоба в размер на 1 000 лева.

От документите по процеса става ясно, че А.С. е ученичка в мездренско училище и е с основно образование. Зрелищният женски бой се разиграл на 21 октомври миналата година, около 2.30 часа през нощта.

Тогава момичето се намирало в търговски комплекс „Роял“, до киното и дискотеката в града. Изненадващо между двете девойки възникнал конфликт, който за броени секунди прераснал в раздаване на шамари, ритници, обиди и ожесточено скубане. Момичетата се млатили и търкаляли по земята в продължение на почти 20 минути, след което били разтървани от униформените.

Не става ясно какво е отключило агресията на А.С., но за действията си е задържана от ченгетата, за да уталожи страстите. Боят между двете момичета е документиран от камерите пред дискотеката, което помогнало на съдиите да постановят присъдата си.

Преди дни магистратите решиха да я освободят побойничката от наказателна отговорност, като й наложат глоба в размер на 1 000 лева в полза на държавата. Момичето ще трябва да плати и 100 лева глоба за разноските по делото.  

Решението може да се обжалва пред врачанския окръжен съд.