Младеж решава да си направи експеримент като спира свои връстници по една от най-оживените столични улици, а именно бул. „Витоша“ и им задава въпроси, на които всеки трябва да може да отговори от обща култура.

Той се натъква на две красиви девойки.

Едната мигом го разпознава и решава да избяга, знаейки какво я чака, но другата с охота приема предизвикателството да отговаря. Едва ли момичето е подозирало, че може да се издъни чак толкова жестоко.

„Знаеш ли как се казва договорът, с който България се освобождава от турско робство, къде е сключен?“ ,пита той.

Девойката веднага започва да се оправдава: „Ама аз не съм гледала такива видеа“.

Това трябва да го знаеш от обща култура“, пък я посича младежът.

Тогава тя отговаря тотално неадекватно с „4-и юли“. (Това е датата, на която всъщност САЩ празнува своята независимост).

Младежът обаче не се отказва и преминава към следващите въпроси:

„Знаеш ли при кой български княз България се покръства?“, пита я той, а момичето се навежда видимо засрамено, защото не може да отговори и на този въпрос.

Момчето преценява, че няма смисъл да пита повече въпроси от раздел история и решава да избере нещо, което е по-близко до красавицата – модата.

„Знаеш ли от коя държава е Мерилин Монро“, пита той, а дамата отговаря спокойно с „Не“ и добавя, че не се интересува.

Тогава бива запитана коя е София Лорен, Одри Хепбърн, Бриджит Бардо? На всички изброени от него имена обаче тя отговаря с не.

Следващият въпрос ще разплаче всеки българин, който поне малко обича футбола и си спомня за далечната 1994 година.

„България през коя година завършва на четвърто място на световното по футбол“, пита момъкът.

Отговорът на момичето обаче отново е просто „Не знам“.

Той решава да подходи по друг начин и я пита директно от какво се интересува, за да зададе въпрос от тази сфера. Тя смело изстрелва „изкуство“.

„Знаеш ли тогава през коя година Пабло Пикасо…“, подема той, но тя го спира: „Хей, не чак така!“.

„Добре, кажи ми кой е най-високият връх в света“, пита той.

Тогава неочаквано тя отговаря вярно: „Еверест“, но е помолена да добави и колко е висок, при което тя се дъни с отговор 8894.

Последният въпрос към нея е да каже поне две държави, през които минават Хималаите. „Не се сещам просто отронва тя“ и това слага край на срещата им.

 

@zicoysk Липсва ли ви лятото?#foryou #fyp #viral #zicoysk #sofia #summer #old #interview #girls #bulgaria ♬ Correct sound (ping pong(68867) - Kazunari Seto

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук