ЦСКА е на печалба за 2007 г., въпреки проблемите, който изхвърлиха отбора от евротурнирите. Това заяви на специална пресконференция в хотел Хилтън подалият оставка президент на клуба Александър Томов. Мотото на брифинга е „Истината за ЦСКА” и той е отговор на декларацията на Обществения комитет за спасение на ЦСКА от вчера, в която се призоват феновете да изхвърлят Томов и Александър Гарибов от стадион „Българска армия”.
"Ако в момента се махнем, и няма никой на среща, кой ще остане в ЦСКА? Не смятам, че някой в отбора е предизвикал или е искал да ни бъде отнет лиценза. Никой не е предполагал, че това може да се случи на шампиона на България, ако аз имам вина, то тя е точно в това. Може би имаше подценяване”, заяви Томов.
"За предходната 2007 година всичко е изплатено на 100%, поне това което се изисква от УЕФА. Приходите за 2007 година са 8 254 000 лева, като общо от реклама са постъпили 4 милиона, а от продажби 1 170 000. За заплати са изплатени над 7,5 милиона лева. Не всичко в ЦСКА е наред след събитията, които се случиха. Ние сме платили данъци 15 пъти по-големи от другите отбори и няколко пъти повече от Левски. В момента на отбора е необходим сериозен спонсор. Засега ни остава да издължим на държавата около 830 хиляди лева, това е ", каза Томов.

"Моля да направите справка колко Данък общ доход (ДОД) плащат и другите клубове. ЦСКА е поставен в крайно неравностойно положение, заради данъците и наемите, които плащаме. Скоро ще публикуваме заплатите на управляващите и футболистите. Аз нямам компенсации и в ЦСКА не съм дошъл за пари. Това, което можете да очаквате, е че ще публикуваме възнагражденията на официалния ни сайт", заяви Томов.

Бившият вицепремиер за пореден път заяви, че 100 процента от акциите на клуба са собственост на фирма, притежавана от Прамод Митал: „Аз не се разпореждам в момента, имало е някаква уговорка за сделка, тя не се е осъществила. Само собственикът може да продава”. Президентът на "червените", заяви, че последно е имало двама души с интерес към закупуването на клуба, но офертите им са били свързани с "Кремиковци".
Шефът на ЦСКА обясни, че в момента тече ремонт на стадиона, тъй като от БФС са дали срок до 1 август той да отговаря на всички изисквания на УЕФА. Томов допълни, че стадион "Българска армия" ще получи лиценз до началото на новото първенство. "Съблекалнята за гости ще бъде отделена със стена, за да не се получават ексцесии, ще има нови входове на секторите "А" и "Г", само седалките в сектор "Б" няма да бъдат поставени в срок", каза Томов.
"Няма да продаваме бъдещите си звезди, в това число и Неи. Футболистът ще остане, ако Димитър Пенев прецени, че му е нужен за новото първенство. Ако това ръководство остане до началото на сезона, ще има нов генерален спонсор", допълни Томов. Към тима ще се присъединят и две нови попълнения. /БЛИЦ