50-годишният Ангел Митев от Хасково, който вчера закла бившата си жена като й нанесе 30 удара с нож, е бил особено жесток човек. Това успяха да кажат пред репортер на БЛИЦ роднините на жертвата.
Те са в шок и са агресивно настроени към всеки, който се опита да вдигне завесата над това жестоко убийство. Убиецът е лежал е в затвора за кражби и опит за изнасилване, няколко пъти е пребивал съпругата си 43-годишната Румяна Русева. Заплахите, че ще и отреже главата като на яре, са били всекидневие в дома им и това е станало причина Румяна да се разведе с него.
Убитата била кротка жена и хората от улица “Септемврийци” в димитровградският квартал “Черноконево” искрено скърбят за нея. Ангел е от Хасково, но е работел в близката до дома на съпругата му тухларна работилница и всяка вечер се напивал след работа в кръчмата на квартала. Той не издържал да вижда Румяна всеки ден как отива да пазарува и да не иска дори да се срещне с него. В деня на убийството жената тръгнала да купува хляб от близкия магазин, Ангел я пресрещнал и й нанесъл 30 удара с нож. Жената починала от загубата на кръв./Тодорка Николова, БЛИЦ