Мениджър на банка и още двама пътници са извадени живи от останките от разбилия се след повреда в двигателя в квартал на Карачи Airbus A320 на "Пакистанските авиолинии". По последни данни загиналите са над 100 души. 


Президентът на "Банка Пунджам" Зафар Масуд бе издърпан от отломките от машината, която се разби в жилищен район в Карачи. 

Пакистанските медии съобщават, че до момента най-малко трима души, които са се намирали в носа на самолета, са оцелели при адската катастрофа. При това жертвите на трагедията са 104. 

Свидетели разказаха, че плетът от Лахор е направил три неуспешни опита да кацне на международното летище Джина преди да се разбие в квартала Модел Колони, правйки четвърти и фатален опит да кацне. 

Пилотът е казал на диспечера, че е изгубил и двата двигателя. В мрежата се завъртя звукозапис с последните думи на пилота, с които той моли за помощ. 

Видеа, качени в социалните медии, показват последните мигове на машината преди да се разбие с огромна скорост. 


Свидетели разказват, че самолетът е летял толкова ниско, че стените на домовете им са се тресели. Те също са видели, че самолетът се е бил наклонил на една страна. 

След като машината се е забила в жилищни сгради небето се е изпълнени с гъсти кълба черен дим. Мястото на катастрофата се намира на около 3 километра от летището.  

Кадри показват сцени на хаос и горящи отломки от самолета. Болниците са в извънреден режим, за да приемат цунамито от ранени. 

Пакистанската армия провежда мащабна операция по откриването на оцелели. 

Превод и редакция: БЛИЦ