В днешния брой на в. “Доктор” ще ви запознаем с Велико Петков - специалист по квантова и алтернативна медицина. Завършил е Санктпетербургския държавен университет, специалност квантова физика, с насоченост квантова медицина. Темата - принципите и механизмите на квантовата медицина от гледна точка на диагностика и лечение на различните заболявания.
- Г-н Петков, какво ви провокира да се захванете с квантовата медицина? 
- Преди да се случи това и аз като много други бях неверник. По това време вече имах 11 години трудов стаж във военната авиация. Но в един момент започнах да усещам нещо като туптене и болки в главата си. И тогава един доктор ми каза: знаеш ли, на теб ти влияят честотите, вибрациите. Аз се замислих какво може да означава това, въпреки че естествено съм чувал за излъчванията от радиопредавателите на самолетите.

Това ме накара да се замисля и през 2000 г. напуснах  армията. Впоследствие завърших квантова физика, след това квантова медицина в Санкт Петербург. И вече почти 9 години практикувам биорезонансна квантова диагностика и терапия. 

- Каква е същността на квантовата медицина? 
- Основата, върху която се работи, това е биорезонансът. За да стане по-ясно, първо ще обясня накратко какво е резонанс. Резонанс имаме само и единствено, когато са налице две еднакви честоти. Знаем, че всяко нещо трепти, но малко хора знаят, че нямаме две различни неща, които да трептят с една и съща честота. Като казвам “неща”, имам предвид всичко, например златото и среброто имат различни вибрации, както синята и бялата светлина са с различни нюанси. 

Като слезем на ниво човешки организъм, можем да кажем, че същото се отнася и за патогените: нямаме два еднакви патогена, които да трептят с една и съща честота. Знаете, това са паразити, вируси, бактерии, гъбички и т.н. Да вземем например кандидата - нито един друг патоген не трепти с нейната честота. Същото е със стрептокока и с всички останали. Това всъщност е основата, върху която е разработена цялата квантова техника. Работи се на клетъчно ниво. 

Апаратурата, с която засичаме и правим диагностика, излъчва честотата на кандидата,

нали взехме нея за пример. И се слуша дали има отговор. Т.е., дали ще има резонанс. А резонанс ще се получи само ако в организма има наличие на кандида. И колкото по-голяма е тази наличност, толкова и резонансът е по-силен.

- А може ли тази апаратура да засича всеки патоген, заселил се в организма на човека?
- Абсолютно всеки. Вижте, те са заложени в техниката, в апаратурата. Затова установяването става много бързо - за стотна от секундата се излъчва сигналът и се слуша дали има отговор. Веднага бързам да кажа, че процедурите с тези апарати са абсолютно безвредни, тъй като работим на границата на микроволти. Като дойде пациент при мен аз никога не питам какво и къде го боли. Това не представлява интерес за мен. Апаратурите, с които разполагаме, ми дават предостатъчно информация. Те са няколко. Ще опитам да обясня накратко. С първата апаратура заснемаме физическото състояние на пациента. След това заснемаме енергийното състояние на цялото тяло и органите поотделно, защото всеки орган си има своя собствена вибрация. И когато видим къде са аномалиите, вече минаваме към третата апаратура. Тук ще се отклоня малко, за да стане по-ясно: проблемите са или само на физическо ниво, или само на енергийно ниво, или и на двете. Този третият вариант всъщност е най-често срещаният. Защото енергийното състояние много силно се влияе от емоционалното. Ако постоянно сме под страх, стрес или живеем в много силни електрически полета, това се отразява. И други външни влияния съответно. Чрез апаратурата можем да видим в какво състояние е аурата и енергийните центрове на човешкото тяло, чакрите. По този начин откриваме причините за проблемното състояние. Т.е., след като не ни хареса нещо на физическо или на енергийно ниво, тогава отиваме към третата апаратура като чрез нея вземаме 

информация от кората на главния мозък 

А там се съхранява абсолютно всичко - преди колко време се е случил даденият проблем, каква степен на изменения има. Изчислява се от първа до седма степен. Ако след последната апаратура установим, че пациентът има по-тежки заболявания, прибягваме само до ирисова диагностика. Защото от самия ирис много ясно можем да видим дали процесите, които се развиват в организма, са възвратими.

- Значи ирисовата диагностика е най-показателна?
- Тук е важен и субективният фактор, но с апарата нещата са много по-улеснени. Първо се прави снимка на зеницата, която се вижда на голям екран, като върху нея се налага специална решетка, отговаряща за всеки орган. И съответно можем да видим за какво става дума. Ето по този начин, по тези принципи откриваме причините за болестите. Обикновено аз ги назовавам, а пациентът ако има уточняващ въпрос, може спокойно да попита.

- И какво следва оттук-нататък? Как действате?
- Следват терапиите, които са различни видове. Уточняваме ги с пациента. Искам да подчертая, че с химия и синтетика не работя. Иначе, мога да назова основните - например озонова терапия, притискане на отделни точки по тялото, без абсолютно никаква инвазия с игли и прочее неприятни процедури. Аз притежавам свойството да усещам с ръцете си дадения проблем. 
Може би е удачно да спомена, че работя с т.нар. честотна терапия, ако големият патогенен фон е много задълбочен. Също така работя и с т.нар. информационна терапия. При нея в т.нар. крупинки (захарни зрънца, топчета) имаме записани над 418 000 комбинации от различни видове информация. Знаете, че всичко, което има кристална решетка, както е в случая с крупинки, запомня информация. Това е като при хомеопатията, само че при нея се работи с монопродукт, докато ние работим с цял комплекс. А подборът трябва да бъде много-много точен, защото понякога се получава така, че някои лекарства, взети поотделно, действат, но ако се приемат в комбинация, тогава не действат. 

- А какъв е ефектът от квантовата диагностика и терапия? 
- Първото и най-важно нещо е дали самият пациент желае да се подложи. Защото е много важна настройката. Болестта идва да ни каже къде сме сгрешили в начина си на мислене. А това, което можем да направим, освен с промяната в начина на мислене, както казах, е да открием причината за проблема и да се опитаме да го отстраним. Разбира се, няма как с начина на мислене да се премахнат например отлаганията в жлъчните канали, артериите и т.н. Там вече се налага наистина лекарствено лечение. Аз, както вече споменах, не работя със синтетични средства.

- Май това е бъдещето на медицината?
- Разбира се. Работя основно във Варна, но през месец правя  обиколка из страната, защото има доста хора от цяла България, които искат да се подложат на квантова диагностика и терапия, а не всеки има възможност да пътува до Варна. 

Яна БОЯДЖИЕВА