Военнослужещи от 127-а бригада за териториална отбрана на Въоръжените сили на Украйна показаха как се придвижват из град Бахмут, Донецка област, в условията на ожесточени боеве. 

Съответното видео беше публикувано от защитниците на Украйна в събота, 1 април, в телеграм канала на бригадата, пише Фокус.

"Ето как изглежда едно пътуване по пътищата на Бахмут днес. Важни елементи на" пътуването ": кола, маскировка, оръжия, украински символи и, разбира се, нашите момчета! С комплексното присъствие на всички елементи, пътуването ще бъдете бързи и ефективни", се казва в съобщението.

На видеото бойци от териториалната отбрана се движат с оръжие наготово през жилищните квартали на Бахмут, а върху каросерията се вижда знамето на Украйна.

На 1 април заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр заяви, че най-големите усилия на въоръжените сили на РФ са съсредоточени върху пълното превземане на Бахмут в Донецка област. 

Окупаторите се опитват да се придвижат към централната част на града, като в някои райони имат малък променлив успех.

В доклад от 31 март анализатори от Института за изследване на войната (ISW) заявиха, че руските сили продължават офанзивата си в Бахмут. Вероятно нашествениците са напреднали в централната част на града. Руската армия продължава настъплението си и в посока Авдеевка.

Превод: БЛИЦ