Самолетът на крал Чарлз Трети кацна днес в Лондон. Това предаде Асошиейтед прес.

С него бе и съпругата му Камила.

Новият британски монарх е призван да изпълнява кралските си задължения след смъртта на майка си, кралица Елизабет Втора, която почина вчера на 96-годишна възраст в шотландската си резиденция "Балморал".

 

Задействаха секретната операция „Еднорог“ след кончината на Елизабет II

Самолетът на крал Чарлз кацна на военновъздушна база край Лондон.

Кралят и съпругата му Камила се върнаха от Шотландия и на слизане от самолета бяха посрещнати от кола на кралските служби. Сега те се отправят към Бъкингамския дворец.

Стигайки пред двореца новият крал и съпругата му отдадоха почит на кралицата и отделиха няколко минути, за да разгледат цветята, спомените и картичките, закачени на вратите на двореца в памет на Елизабет II.

По-рано днес пък стана ясно, че принц Хари е напуснал замъка Балморал в Шотландия първи, съобщава Ройтерс. Той се качи на самолет на летище Абърдийн малко преди обяд.

На снимки от летището се вижда, че той разговаря с служителка, която изглежда видимо разстроена. На един от кадрите Хари е положил ръка на гърба ѝ като за успокоение.

Хари и съпругата му Меган са във Великобритания по други причини, когато беше съобщено, че Елизабет II не се чувства добре.

Хари се присъедини към кралското семейство, включително се видя с брат си Уилям за първи път от месеци, в замъка близо до Абърдийн.

Дестинацията на днешния му полет не е ясна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук