Българският топмодел Милица Борисова дефилира на ревюто на италианския бранд Dolce & Gabbana в Сиракуза, Сицилия, съобщават от екипа на “Ивет фешън”.

Дизайнерите Доменико Долче и Стефано Габана отпразнуваха 10 години от първото си ревю Alta Moda. Звезди като Шарън Стоун, Марая Кери, Дрю Баримор, Хелън Мирън, певицата Киара, Хайди Клум и Крис Дженър уважиха дефилето в Италия.

Колекцията разкрива истинско бароково богатство, отдавайки почит към света Лучия. Преобладаваха роклите от черна дантела, както и якета със скулптури и херувими на раменете. 

Милица Борисова е един от най-работещите модели на „Ивет фешън“. Тя е на 22 години, висока е 1,80 м, родена е в Перник, съобщава БТА. Тази година й предстои да се дипломира по специалността „Маркетинг и връзки с обществеността“.

Започва модната си кариера на 16 години, когато е открита от българската агенция. 17-годишна заминава да работи в Ню Йорк, а пандемията я връща обратно в Европа.

През последните години пътува между Барселона, Париж и Милано заради многобройните си модни ангажименти. Една от последните й големи кампании е лице на козметичния гигант L`oreal. Снимала е модни фотосесии за Vogue в Русия и Испания, L`Officie – Индия, Harper`s Bazzar – Гърция. Дефилирала е на Седмици на модата в Ню Йорк, Париж, Милано, Барселона и Истанбул. На модния подиум е разхождала дрехи на редица световни и от котюр дизайнери.

В началото на 2023 г. й предстои да се върне в Ню Йорк и Лос Анджелис, където има подписани договори със световни модни агенции, както и голяма агенция за модели в Австралия.