Българка приготвя невероятни сладкиши от насекоми

За никого вече не е тайна, че манията по здравословното хранене завладя света

За никого вече не е тайна, че манията по здравословното хранене завладя света. И докато все повече пазари предлагат всякакви вегетариански и веган хранителни продукти, ентусиасти от цял свят решиха да се насочат в друга посока, разнообразявайки здравословната трапеза с ястия от щурци, скакалци и червеи.

Сред тях е и нашенката Кремена – млада жена, готова да експериментира с храната, която не се интересува от предубежденията на околните. Авантюристичната девойка отглежда екзотични домашни любимци, които са подходящи за похапване. С тях Креми приготвя и доста нестандартни, но пък много полезни десерти, салати, хапки и най-различни основни ястия, пише gotvach.bg.

Приготвила съм два вида сурови бонбони и шоколадов мус с щурци. Допълнително съм използвала и други насекоми, за да ги украся, разказва младата българка пред Нова телевизия и с гордост показва нестандартните си блюда, които въпреки странния си състав изглеждат изключително примамливо.

Креми разкрива, че половин година е отглеждала щурци, а понякога си е деляла с тях вечерите и обедите си. Тя смята, че храненето с насекоми на първо място е здравословно. Именно затова и прибягва до него.

За мен е от изключителна важност да знам, че приемам стойностни източници на протеин и въглехидрати. Множество проучвания и доклади са доказали, че насекомите са по-добрата алтернатива на месото. В тях не присъстват хормони и антибиотици. Освен това са безопасни за консумация, разказва младата жена, която с най-голямо удоволствие приготвя протеинови шейкове и палачинки с брашнени червеи и щурци.

И въпреки че близо два милиона от хората по цял редовно включат в диетата си насекоми, в Европа, Австралия и Северна Америка бизнесът с този вид храна тепърва започва да се разраства.

Трябва да се отбележи обаче, че поставяйки насекоми на трапезата си, ние се грижим не само за собственото си благо, но и за това на околната ни среда.

Те изискват много по-малко вода, храна и площ, отколкото другите животни, отглеждани за месо, категорична е Кремена.