Бързо, лесно, вкусно! Апетитни кюфтенца с моцарела пленяват всичките ви сетива!
Тези италиански кюфтенца се приготвят много бързо и са изключително вкусни. Можете да ги направите и вегетариански, като замените каймата със сварени картофи. В този случай не ги пържете, а ги изпечете на фурна, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции
500 гр. телешка кайма
1 ч. л. босилек
2 с. л. нарязан магданоз
2 с. л. нарязани черни маслини
1 глава червен лук, нарязана на ситно
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
1 яйце
1 топка моцарела
2 с. л. брашно
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Каймата се обърква много добре с босилека, магданоза, лука, маслините, чесъна и яйцето. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
2. Оформят се 8 топки, в средата на които се слага по парченце моцарела. Сплескват се и се овалват леко в брашно.
3. Изпичат се от двете страни в тиган, леко намазан с мазнина, или се изпържват в 5 с. л. олио.
4. Поднасят се със сезонна салата.
Идея: За по-традиционен вкус можете да замените босилека с чубрица.