Ето как да режем сирената за максимално добър вкус
Експерти от американския Институт за домакинство разкриха как да режем правилно сирената според текстурата и формата им, за да запазим максимално добрия вкус, съобщи в. "Дейли мейл".
Плато от сирена е перфектният начин да завършим вечерята в новогодишната нощ. Съветите ще Ви помогнат и в случай че искате да разпределите в равни порции продуктите за гостите.
Кръгли сирена
Кръглите сирена, като бри и камамбер, трябва да бъдат разрязани на четири и след това всяко парче да бъде разполовено. Така ще дадете възможност на всички гости да опитат меката среда.
Правоъгълни твърди сирена
Твърдите сирена, като чедъра, трябва да се режат под формата на правоъгълни блокчета. Ако искате да направите от тях коктейлни хапки, може да ги нарежете на кубчета.
Триъгълни сирена
Представител на този тип е сиренето Стилтън. Те също е хубаво да бъдат разрязани на правоъгълни парченца.
Сирената, които се продават във вида на пирамида с тъп връх, като например козето, са трудни за рязане, заради странната си форма. Най-добре е да ги разрежете диагонално от центъра навън.