Ето как да си приготвите стабилна английска закуска - пай с бекон и яйца

Необходими продукти:

2 кори замразено бутер тесто
200 г бекон
6 яйца
сол
черен пипер
стрък нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса да се загрява. Разточете едната кора от тестото върху набрашнена повърхност (до дебелина от 3 мм). Поставете тестото в кръгла тава така, че да обхване и стените й, пише Elle. Наредете бекона на резени, чукнете отгоре му яйцата и спукайте жълтъците, за да се разтекат. Подправете със сол и черен пипер на вкус и поръсете с магданоза или други билки по ваш избор.

Разточете втората кора и преди да покриете пая с нея, навлажнете с пръсти краищата на долната кора. Притиснете двете кори и нарежете леко с нож отгоре. Печете около 30 минути (до златисто). По желание можете да направите пая на няколко етажа и да завършите с настърган кашкавал и дори – с яйца, а след изпичане – да го украсите със стръкчета розмарин.