Истински афродизиак от Ориента!

Ето как лесно да си приготвите шоколадова баклава на хапки

Ако искате да хапнете истински афродизиак от Ориента, знайте че няма да ви се наложи да пътувате до някъде. С тази уникална рецепта ще можете само да си приготвите изкушението. Предлагаме ви уникален трик за приготвяне на шоколадова баклава, но в необикновен вид – на хапки.

Необходими продукти

2 ч.ч. смлени орехи - 500 гр.
400 гр. бисквити
1 пак. маргарин (250 гр.) или масло
1 бакпулвер
100 мл олио
1 кг кори за баница (фини)
Сироп:
1,2 кг захар
1 литър вода
1 лимон
Глазура:
60 гр. масло
3 супени лъжици олио
4 шоколада за готвене


В една опаковка от 500 гр. фини кори има средно 18 броя. 
За цялата рецепта ви трябват килограм кори, т.е. около 36 броя. 
Всяка кора се обработва по следния начин:
Кората се разстила. 
Поръсва се до половината със смес от олио и масло/маргарин. 
Поръсва се с плънката от смлени орехи и бисквити. 
Внимателно се сгъва отново на половина. 
Процедурата се повтаря и с тази половина. 
Отново се сгъва на половина. 
Този път също се поръсва с плънка и се навива на руло докрай. 
Нарязва се на парчета в зависимост от това, колко големи хапки желаете. 
Готовите баклавички се подреждат в тава, намазана с олио. 
Пекат се до зачервяване на корите. 
Оставят се да се охладят, след което се заливат (запарват) с предварително сварения сироп. 
Така приготвената баклава се оставя да престои 24 часа, за да попие хубаво сиропа.

Приготвя се глазурата:

4 шоколада за готвене се разтопяват с 60 гр. масло и 3 супени лъжици олио. 
Когато глазурата е достатъчно течна, парчетата се вземат едно по едно и се потапят в нея. 
Подреждат се върху решетка да се втвърди шоколадът и да изтече цялото излишно количество. 
Шоколадовата баклава е готова.

Източник: zajenata.bg