Картофи с шунка и кашкавал, това е топрецептата за тази вкусотия
Предлагаме ви рецептата за любимите си картофки – картофи с шунка и кашкавал. Те са победители в класацията ни, тъй като стават не просто вкусни, а невероятни.
Мезе, гарнитура или предястие, вървят за всичко.Просто фантастични стават тези вкусотийки – картофи с шунка и кашкавал
Трябват ни четири картофа, половин чаша ситно нарязана шунка, половин чаша настърган кашкавал, две скилидки чесън, две лъжички масло, половин чаша прясно мляко, една лъжица ситно нарязан магданоз, лют червен пипер, сол на вкус.
Първо е необходимо да си загреем фурната на 240 градуса. След това си набождаме внимателно картофите с вилица и ги нареждаме в една тавичка. Покриваме ги с хартия за печене и ги пъхаме в микровълновата за около 6 минутки.
След това ги обръщаме и оставяме още 6 минутки. После ги нарязваме наполовина и ги издълбаваме в средата, за да станат на лодки или купички, които ще пълним после.
Взимаме след това един тиган и в него загряваме маслото на средна температура. Добавяме си ситно накълцания чесън и го сотираме за около половин минутка. След това слагаме към него млякото и оставяме да заври.
Издълбаните картофи ги поливаме с чесъна и млякото. А отделно си правим плънката от шунката, половината кашкавал, лютия червен пипер и сол на вкус. Разбъркваме ги хубаво и пълним с тях картофите.
Щом сме ги напълнили, отгоре ги поръсваме с останалата част от настъргания кашкавал. И после пъхаме тази вкусотия във фурната, за да се запече, докато кашкавалчето се зачерви апетитно.
Фурната трябва да е загрята на 240 градуса и обикновено са им нужни около десетина минутки, за да станат готови за трапезата. Удивително вкусни и разяждащи стават.