Мини месни рулца с плънка, ама много вкусни

Опитайте ги и няма да съжалявате

Вкусно, лесно за приготвяне и много ефектно ястие, за което гостите ви ще говорят дълго след като сте измили чиниите от вечерята. За приготвянето му ще са ви нужни само 45 минути. Опитайте го и няма да съжалявате!

Необходими Съставки
кайма - 600 г
черен пипер
чубрица
кимион
лук - 1 глава кромид
яйца - 5 бр. сварени
краставички - 5 бр. кисели
морков - 2 бр.
кечтчуп - 100 мл
къри - 1 ч.л.

Начин на приготвяне
Почистете лука и нарежете на дребно. Сложете каймата и лука в купа, добавете и подправките. Омесете с ръце до еднородна смес. Сложете морковите в тенджера и сварете до готовност за няколко минути.

Яйцата почистете и нарежете на полумесеци. Краставичките и сварените моркови нарежете на лентички.

Вземете найлоново пликче или домакинско фолио, намажете с малко олио. Вземете малко от каймата колкото за едно по голямо кюфте. Сложете върху фолиото и разнесете каймата на тънък пласт във елипсовидна форма.

Сложете парчета от яйцата, морков и краставичка. Навийте двете страни на каймата към плънката и завийте на рулце. Така направете няколко рула до изчерпване на каймата. Сложете рулцата в тава, постлана с хартия за печене.

Поставете във загрята фурна на 170 градуса за 25 мин.

Извадете рулата и намажете със смес от кетчупа и къри. Запечете още за 5 минути.

Източник: gotvach.bg