Най-лесната рецепта за кисели краставички
Спомням си как винаги бившият съсед казва: "Зимата ще попита къде е лятото". И в думите му има някаква истина. Сега е времето да се направи консервация за през студения сезон, за да може и тогава да се насладите на божествения вкус на вкусни краставички. Много по-хубаво е, когато имате избор в мазето и се чудите какъв буркан да грабнете. Много лесен начин да направите отлично мезе, което можете да ядете дори и сега, без да чакате зимата. краставици 3 кг вода 11 литра сол 1 стек оцет 2 супени лъжици захар 1 супена лъжица Изсипете водата в голям съд, добавете захар, сол, оцет и разбъркайте добре. Краставиците се измиват, редят се в бурканчета и се пълнят със соления разтвор. Оставете краставиците да стоят 2-3 дни. Съхранявайте ги при стайна температура или в хладилника. Ако искате да си оставите няколко порции за зимата, идеално е да имате мазе, за да има достатъчно място за съхранение. Тъй като при продължително пребиваване в кухнята краставиците могат да станат много кисели.Съставките
Подготовка