Най-вкусната закуска! Здраве в бурканче с вкус на шоколад
Най-хубавото е, че се приготвя изключително бързо, подходяща е за следобедно хапване
Ако си мислите, че няма как да закусвате с нещо, което хем да ви бъде вкусно, хем то да не е в сериозен разрез със здравословното хранене, или пък ако за вас да хапвате богата на витамини и минерали храна е въпрос на себеуважение, но сте зациклили в еднообразни закуски без ясно изразен вкус - то тази лесна рецепта за сладка и полезна закуска е точно за вас.
Това е балансирана закуска, съдържаща протеини, въглехидрати и полезни мазнини, която да ви зареди с енергия за деня. Най-хубавото е, че се приготвя изключително бързо, подходяща е за следобедна закуска (а защо не и за десерт, когато умирате за нещо сладко) и без проблем може да си я вземете с вас в офиса - трябва ви само бурканче, което допълнително да зарадва сетивата ви.
А тук може да се вдъхновите за приготвянето на закуската за вашето малко съкровище.
За основата:
1/4 сварена киноа
2 с.л. чиа
2 с.л. конопено семе
1 ч.л. натурално какао
канела
100- 150 мл. мляко
(може да използвате каквото решите - обикновено, соево, ядково, дори кисело мляко)
За топинга:
Тук възможностите са неограничени. Ние ви предлагаме три варианта: с морков и фурми, с банани и боровинки и с какао и авокадо.
С какво ще напълните вашето бурканче зависи от вашия вкус. Морковите и фурмите, придават изключителна сладост на цялата смес и ви препоръчваме горещо да започнете с тях. Необходим ви е един средно голям настърган морков и 2-3 ситно нарязани фурми.
закуска, авокодо, бурканче, здавословно
Бананите са достатъчно сладки и са достъпни през цялата година, така че те са идеален вариант за зимните месеци, а като прибавите и шепа замразени боровинки сетивата ви ще се зарадват от сладоледеното ядро, след като разбъркате добре вашето бурканче.
Авокадо в комбинация с няколко натрошени какаови зърна, които хрупкат прекрасно, пък са идеален вариант за тези от вас, които предпочита по-шоколадовия вкус.
Към всеки вариант може да добавите малко от любимите си ядки. Чаена лъжичка фастъчено масло или тахан също са добре дошли.
Да ви е сладко!
Източник: Канал 3