Нереална вкусотия: Пълнени картофи с кашкавал и бекон

Запечени на фурна

Пълнените картофи са любимо ястие на мнозина. Те могат да бъдат приготвени в различни варианти, а този е най-разпространеният.

Няма наяждане с този бърз домашен хляб с хрупкава коричка

Необходими продукти:

3 картофа

60 г бекон

150 г кашкавал

2 стръка пресен лук

2 скилидки чесън

1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Нарежете бекона на кубчета и го запържете в олиото, заедно със счукания на ситно чесън. Настържете кашкавала на едро ренде и нарежете пресния лук на кръгчета.

Измийте и подсушете картофите, а кората им надупчете с вилица. Изпечете ги в загрята до 200 градуса фурна до пълна готовност - в зависимост от размера, това може да отнеме между 45 минути и час и 15 минути.

Щом изстинат, ги разрежете на половинки и издълбайте сърцевината. Смесете с кубчетата запържен бекон, настъргания кашкавал и зеления лук. Овкусете с малко сол и черен пипер и с получената плънка напълнете изпечените картофи. Върнете ги във фурната, докато кашкавалът се разтопи.