Ако си оплетете добре мрежата, с тази рецепта ще получите идеалната морска салата - дъхава, свежа и атрактивна, пише menumag.bg.
Неободими продукти за 4 порции

400 гр. почистени мидени ядки
1 скилидка чесън, нарязана на фини кръгчета
1 тиквичка
1 глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци
2 с. л. лимонов сок
1 зелена чушка
1 червена чушка
3 с. л. зехтин
1 с. л. копър, ситно нарязан
за мрежата:
2 яйца


Начин на приготвяне

1. 
Тиквичката се нарязва на кубчета и се пуска за 30 сек. във вряща подсолена вода. Кубчетата се изваждат, заливат се с ледена вода и се подсушават. Във врящата вода се слага и лукът за 30 сек. Лукът се изважда, прецежда се и се залива с лимоновия сок. След около 20 мин. ще бъде с наситенорозов цвят.

2. Мидите се слагат заедно с чесъна в 2 с. л. загрят зехтин на силен огън за минута.

3. Чушките се нарязват на тънки ивици. Смесват се мидите, чушките, тиквичката и лукът заедно с лимоновия сок..

4. Яйцата се разбиват. Сипват се в шише с малък отвор, например шише от кетчуп. На умерен огън се загрява тиган с незалепващо покритие, леко се намазва с олио и яйцата се шприцоват във форма на решетка. Изпича се само от едната страна. Щом се втвърди, се изважда. Оформят се 4 мрежи.

5. Останалият зехтин се разбива с копъра и сол на вкус. Салатата се овкусява, поставя се върху решетките и се завива на руло.