Оригинална рецепта на пресни печени картофки с чесънче

Картофите - продукт, от който може да направи всичко: да са вари, да се превръща в пюре, да се подготвят от него салати, да се пече, задушава или пък на скара прави. И кой не харесва този зеленчук? Единственият проблем: да се приготви наистина грандиозно ястие от картофи, трябва да прекарате много време в кухнята, пише zajenata.bg.

Днес сме подготвили за вас най-лесния начин да приготвяте картофи за празничната трапеза или пък просто за вечеря.

С минимални усилия и още по-малко съставки, ще получите много ароматно и вкусно ястие. Не ви се вярва? Проверете сами!

Съставките


картофи 600 г

зехтин 250мл

масло 2 супени лъжици

чесън 2 бр.

магданоз 1 стрък

лимон 0,5 бр.

мащерка 5-6 бр.

сол на вкус

черен пипер на вкус

Подготовка

Загрейте фурната до 200 градуса. Изплакнете хубаво картофите, като ще ги печете с коричка, не е нужно да се белят. В дълбока тава сложете картофите и разтопеното масло, добавете нарязания магданоз. Нарежете картофите под формата на акордеон, след това ги поставете върху лист хартия за печене. Чесънът, лимонът и мащерката се поставят на картофите отгоре. Поръсете ястието със сол и черен пипер. Печете около 1 час.

 
Сервирайте този ароматен картоф с месни ястия като странично ястие. Това е страхотна гарнитура, която ще допълни прелестния вкус на всяко ястие!

Ако ви хареса рецептата, не забравяйте да разкажете за това на вашите приятели