Писна ми да ям традиционна баница, затова реших да пробвам тази рецепта на една приятелка - трепач се оказа отвсякъде

Баница – пица е едно уникално домашно кулинарно изобретение, което отнема отрицателно време, а на трапезата имаме разкошно вкусно ястие, пише zajenata.bg.

Няма нищо сложно в начина на приготвяне на това кулинарно изкушение 2 в 1.

Необходими продукти:

1 пакет листи за баница

яйца

сирене

кисело мляко

кисели краставички

гъби

маслини

топено сирене

колбас (пушено месо, сварено месо, бекон или други)

лютеница или кетчуп

майонеза

Начин на приготвяне:

Трябва да имате задължително яйца, сирене и кисело мляко, а останалите продукти зависят от вашите провизии в хладилника. Разпределението на продуктите също е произволно – както на вас ви харесва.

Ето примерно подреждане:

Слагате върху намасленото дъно на тавичката два пласта листи за баница.

После ръсите с яйца, сирене и мляко.

Слагате 2 пласта листи (ако са твърде фини) или 1 пласт, ако са по-плътни.

Мажете с лютеница или кетчуп и подреждате кисели краставички.

Слагате листи и нареждате колбас.

Отново листи – с маслини и майонеза, например.

Пак листи – разтвор яйца, сирене и мляко.

Отново листи – топено сирене и гъби.

Накрая поставяте листи и изсипвате разтвора от мляко, яйца и сирене. Може да прибавите и настърган кашкавал.

Слагате да се пече във фурната, както печете баница.

Когато стане готова, няма да я обръщате, тъй като ще се изсипят многото продукти, които са подредени между листите за баница.

Баница – пица е действително невероятно вкусна.

Вашата баница – пица е много по-богата откъм продукти от обикновената баница.

В същото време баница – пица се приготвя много по-бързо от една обикновена пица с тесто.

А и пицата става по-суха, докато баница – пица е сочна и спокойно може да се консумира на следващия ден, ако сте я приготвили в по-голяма тава.

Да ви е сладка вкусната баница – пица!

На видеата има показани рецепти за мачкана баница и пица.