Прилича ви на руло Стефани, но е в пъти по-вкусно и лесно за готвене
Предлагаме ви рецептата, от която ушите си изядохме. Наричат го леберкез на фурна, но може и друго име да му дадете.
Важното е, че е вкусно и се прави много, много лесно.Леберкез на фурна или друго, това чудо е страшна вкусотия
Трябват ни 700 грама телешко месо, 700 грама свинско месо, две глави лук, две-три скилидки чесън, половин връзка магданоз. Още и един накиснат в прясно мляко сухар, един морков, три яйца, млян черен пипер, бахар, сол на вкус.
Първо е необходимо да си смелим месото с машинка, а после да го поставим в един по-дълбок съд. Към тази кайма си добавяме настъргания или ситно нарязан лук, чесън, нарязания на кръгчета морков, ситно нарязания магданоз, разбитите яйца, изстискания сухар и подправките.
Омесваме цялата тази смес много хубаво и я оставяме след това да престои настрани за около час, може и в хладилника. Взимаме една продълговата, по възможност, тавичка и я намазняваме, за да не залепва ястието.
След това изсипваме в нея сместа с каймата и останалите съставки, оформяме си я хубаво и я пъхаме да се пече във фурната. Когато месото е вече изпечено, вадим го в една продълговата чиния или поднос, и го нарязваме на филийки.
Поднасяме ги в чиниите с гарнитура по наш си избор, която може да е от различни видове зеленчуци и салати, до картофи, че и топка ориз с гъби например. Ще видите, че ще останете очаровани от разкошния вкус на този деликатес.