Разкошна закуска: Рецепта за най-пухкавите пържени филийки
Хубавото при тях е, че могат да се комбинират със солени и сладки храни, според вкусовите предпочитания на хората
Пържените филийки могат да са много скучна закуска, ако не ги приготвяте по правилния начин. Могат и да се превърнат в любимата храна за малки и големи, стига да знаете как да ги направите.
Тези пържени филийки, които ще споделим с вас, са истински феноменални. Хубавото при тях е, че могат да се комбинират със солени и сладки храни, според вкусовите предпочитания на хората.
Продукти за 4 броя пържени филийки:
• 4 филии хляб
• 150 мл прясно мляко
• 1 или 2 яйца, в зависимост от големината им
• Една ванилия
• Щипка канела
• Мед, течен шоколад, конфитюр или друго за гарнирането им
Как да ги приготвим
Взимате купа, в която разбивате всички съставки. Потапяте предварително нарязаните филийки хляб в сместа и пържите в предварително загрята мазнина. Котлонът трябва да е включен на умерени градуси, така че да не загорят филийките, докато ги приготвяте.
Ако избягвате мазните храни, съветваме да изцеждате мазнината, като подържите готовата закуска върху кухненска хартия, пише actualno.com.
Едва след това гарнирайте с продукт по ваше желание.