Рецепта на деня: Класическо реване
Сладко и сочно
Вкусен, много сочен и с аромат на ванилия - един от класическите десерти в кулинарията – реването. Сиропираният сладкиш е изключително лесен за приготвяне.
Всички у дома полудяха по тази пица, приготвя се за 15 минути
Необходими продукти за тестото:
5 бр. яйца
4 с.л. захар
1/2 ч.ч брашно
5 ч.л. грис
1 ч.л. вода за жълтъците
1 прах ванилия
За сиропа:
1 ч.ч. (200 мл) вода
1 ч.ч. (200 г) захар
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте на топло с част от захарта и водата. Като се стопи захарта, съдът се отстранява от огъня, но биенето продължава, докато сместа изстине и побелее.
Разбийте белтъците отделно на твърд сняг с останалата част от захарта и ги прибавете към жълтъците при леко разбъркване, като същевременно ръсите по малко от пресятото брашно и гриса. Ароматизирайте сместа с ванилия и я изсипете в тава, намазана с масло и поръсена с брашно или покрита с хартия, и печете в умерена фурна.
Докато се пече реването, пригответе сиропа. Реването се залива със сиропа, докато той е още топъл.
Охладете десерта напълно преди да го поднесете.