Рецепта на деня: Свинско по китайски
За любителите на азиатската кухня
Китайската кухня е обичана от всички поколения. Децата с удоволствие хапват китайски спагети и пилешки хапки в сладко-кисел сос, възрастните пък харесват пикантни свински хапки и всички изяждат до последното зрънце крехкия ароматен ориз в чинията си.
Съседът на вилата ми даде да опитам шишчетата му с дробчета! Няма такава вкусотия
Приготвянето на ястия по китайски рецепти у дома не е никак трудно. Вижте как да си направите свински късчета с екзотичен азиатски привкус:
Необходими продукти:
500 г крехко свинско месо
1 ч.л. джинджифил
2 с.л. соев сос
2-3 скилидки чесън
2 бр. червени чушки
2 с.л. нишесте
1 с.л. сусам
3-4 с.л. олио
сол, черен пипер
2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на тънки ивички и го мариновайте в соев сос, счукан чесън, джинджифил. Чушките се изчистват и нарязват на тънки ивички. Разтворете нишестето в 50 мл вода и 1 с.л. соев сос. В уок или дълбок тиган загрейте олиото. Сложете маринованото месо и запържете за 2-3 минути. Добавете лимоновия сок, черния пипер и чушките. Пържете до готовност на месото.
След това изсипете нишестето и сусама. Гответе до сгъстяване на соса. Поднесете със сварен ориз.