Рецепта за лесна бисквитена торта с шоколад и орехи

Сладкото изкушение не се пече

Днес ви предлагаме една вкусна и бърза рецепта за торта без печене. След приготвянето ѝ обаче тя трябва да се охлади в хладилник поне 3-4 часа преди сервиране, съветва За жената.

Продукти:

800 гр. бисквити
100 гр. орехи
200 гр. захар
60 гр. какао
240 мл вода
150 гр. масло
1 ч.л. екстракт от ванилич
120 мл сладкарска сметана
120 гр. млечен или черен шоколад

Приготвяне:
Всички бисквити се натрошават и се поставят в голяма купа. Орехите се запичат на сух тиган за около 5 минути, като от време на време се разбъркват, а след това се слагат при бисквитите.

В тенджера се смесват захарта и какаото, след което се добавя вода при непрекъснато разбъркване. Бърка се добре, за да се получи еднородна смес. След това към сместа се добавя маслото и тенджерата се поставя на котлона, за да се разтопи маслото и да стане хомогенна. Ще трябват около 7-8 минути на умерена температура.

Готовата шоколадова смес се охлажда 10 - 15 минути и се добавя ванилията. Разбърква се, след което сместа се изсипва върху натрошените бисквити и ядки.
Разбърква се добре, за да попадне кремът навсякъде, след което се прехвърля в тава или в дълбок съд, за да се оформи десертът.

Може да го направите с лъжица или шпатула, след което покрийте съда с тортата и я оставете да престои в хладилник за около половин - един час.
Преди да извадите тортата от хладилника, сложете сметаната да заври, след което с нея залейте шоколада.

Оставете да престои една минута и започнете да бъркате, докато добре се съединят. Залейте със сместа тортата. Оставете я да се охлади в хладилник поне 3-4 часа преди сервиране.