Революционно блюдо: Торта без брашно, без яйца и без печене
За направата ѝ ви трябват само три съставки и 10 минути
Тази торта е подходяща за вегани, без съдържание на глутен е и е изключително здравословен десерт, който се прави лесно и бързо, като освен това е много вкусен.
За направата ѝ ви трябват само три съставки и 10 минути, пише trafficnews.bg.
Необходими продукти:
170 г висококачествен тъмен шоколад с висок процент какао
375 ml високомаслено кокосово мляко
2¾ чаша (220 g) овесени ядки
Начин на приготвяне:
Поставете хартия за печене в кръгла форма за кекс (18 см в диаметър) с подвижен обръч. Внимателно намажете формата с масло или олио за готвене под и върху хартията и отстрани.
Това е тайната на вкусното пилешко, няма наяждане с него
Разтопете шоколада на пара. В малка купа загрейте кокосовото мляко до кипене, след което залейте шоколада с него. Оставете сместа за около 2 минути, след което започнете да бъркате, докато се смеси добре.
Добавете овесените ядки и разбъркайте, докато всичко се смеси добре. Изсипете приготвената смес във формата. Оставете да се охлади на стайна температура, след което пренесете тортата в хладилник за поне 4 часа.
Сервирайте с пресни плодове.
Тортата може да се съхранява в хладилник до 5 дни.