Сиренки "Мързеливки" - любима закуска на малки и големи
Всяка домакиня има нужда да приготви нещо вкусно, но бързо за своето семейство. Направете тези сиренки, които са наречени “Мързеливки” от тяхната създателка.
Както сама споделя с читателите, г-жа Елена Иванова, рецептата се родила случайно, но е извънредно сполучлива, поради това я споделя с останалите домакини.
Продукти за бързите сиренки:
1 кофичка с кисело мляко (пълномаслено);
1 ч.л.
с малък връх сода бикарбонат;250 до 300 г сирене;
брашно, колкото поеме;
1/4 пакетче краве масло (маргарин, олио или зехтин);
Приготвяне:
Включете фурната да се загрява. Сложете натрошеното сирене в съд. Разбъркайте с вилица киселото мляко и го изсипете в съда. Добавете содата. Започнете да слагате брашно, докато се получи тесто.
Можете да оставите тестото по-меко, но можете да го направите по-твърдо. Сложете хартия за печене в тавичката. Ако нямате хартия, намажете добре с мазнина. Пригответе вкусни сиренки
Започва оформянето на вашите сиренки.
1. Ако сте получили тесто като за питка, което сте замесили, с ръце оформете сиренките като малки топки, които нареждате на разстояние една от друга. Топките не е задължително да бъдат с еднаква големина и правилна форма.
С пръст направете дупка в средата, за да сложите малко олио или масло.
2. Ако сте получили по-рядко тесто, както съветват от lubopitko-bg.com, оформете вашите сиренки с помощта на лъжица. Не се притеснявайте, ако не можете да направите дупка в средата. Сложете по няколко капки олио върху тях, защото мазно им понася.
Печете до златисто.
Вадите и подреждате в подходящ съд. Ако сте изпекли вашите сиренки без хартия за печене, трябва бързо да отлепите от тавата с нож, докато са все още топли.
Забележка:
Това е основната рецепта за сиренки. Вие бихте могли да сложите подправки в тестото като черен пипер, чубрица, сминдух, кимион, ким и други, каквито харесвате.
Можете да прибавите салам, шунка, кашкавал.
Ако ви харесва, можете да наръсите вашите сиренки с малко настърган кашкавал, преди да ги извадите от фурната.
Може да ги поръсите с пудра захар.