Свинско, обвито с бекон - наслада за вкусовите рецептори!
От парче свинско месо могат да се правят не само пържоли или котлети. Ето го нашето доказателство днес - свинско печено със зеленчуци , увито в бекон.
Това ястие изглежда наистина празнично, а вкусът му е божествен!Беконът дава на месото уникален вкус и го прави много сочно. А зеленчуците перфектно допълват свинското. Пригответе това ястие и ще видите, че определено е един от най-добрите начини за печено свинско.
Съставки:
- 500 гр. свински гърди
- 1 домат
- 1 глава лук
- 100 гр. кашкавал
- 3 скилидки чесън
- сол на вкус
- 200 гр. бекон
- черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Обелете лука и го нарежете на тънки филийки. Нарежете доматите.
- Нарежете кашкавала на тънки филийки.
- Счукайте чесъна.
- Измийте месото и го подсушете. Направете разрези с нож, така че да се получи един вид акордеон.
- В разрезите поставете кубчета зеленчуци и резен кашкавал. Натъркайте цялото парче месо със смес от черен пипер, сол и чесън.
- Увийте месото с резени бекон и вържете здраво с конец.
- Поставете месото в тавичка, покрийте с фолио и го пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час.