Свинско с лук и ябълки - достойно само за изискани ресторанти
Предлагаме ви рецептата за необикновено вкусно свинско с лук и ябълки. Достойно е за изискан ресторант поради качествата си, а се прави много лесно и дори приятно.
Лесно, уханно, изискано и страшно вкусно става това свинско с лук и ябълки
Винаги се получава отлично, така че не се притеснявайте да го опитате.
Трябват ни 800 грама свинска плешка, три глави лук, две ябълки, карамфил, мащерка, босилек, риган, чаша бяло вино, черен пипер, сол на вкус.
Първо си нареждаме свинските пържолки в една тавичка.
Между тях си слагаме нарязаните ябълки и лука. Между ябълките пък си поставяме карамфила – количеството му е по ваш вкус.Подправяме с подправките, черния пипер и сол на вкус, а после добавяме вътре и бялото вино.
Покриваме тавата с алуминиево фолио и я слагаме да се пече ястието във фурната, но на умерена температура.
Печем го около час и половина, а после махаме фолиото и оставяме да се допече за още 20-ина минутки, за да добие апетитна запечена коричка отгоре.
Сервираме си го с гарнитура по наше си желание и вкус.
Ако знаете каква вкусотия става, още сега ще запретнете ръкави и ще хукнете да си го приготвяте.
А и не е изобщо сложно, нито пък ще ви отнеме кой знае колко време. Горещо ви го препоръчваме.