Тайната марината, с която и най-жилавото месо ще стане крехко и сочно

Готвенето на телешкото месо не е лесно, в крайна сметка месото често остава твърдо и жилаво дори след 1-2 часа готвене или варене. Този проблем лесно се разрешава, ако знаете рецептата за подходяща омекотяваща марината.

Тайната на подготовката ще ви разкрием днес. Печеното месо ще се окаже нежна, ароматно, с малко забележима остричка, защото ще го приготвим според източната рецепта с джинджифил, пише zajenata.bg.

Необходими съставки

говеждо месо 1 кг

чесън 2 скилидки

Соев сос 

Слънчогледово олио

джинджифил 30 грама

Как да си я приготвите:

Чесънът и изчистеният джинджифил се поставят в блендер. Към сместа, която се получи се добавят соевия сос и олиото
Потопете внимателно месото в марината и го оставете в продължение на поне 30 минути.

Поставете месото в торбичка за печене и го изпратете в предварително загрята фурна на 200 градуса в продължение на 1 час.

Извадете месото и разкъсайте пликчето, изсипете говеждо месо със сока и след това го сложете да се запече за още 30 минути. Намалете температурата до 160 градуса.

Сочното месо с хрупкава кора ще изглежда страхотно на масата ви.

Не забравяйте да запазите тази рецепта в отметките и да я споделите с приятелите си