Известно е, че месните ястия се преработват по-добре от тялото и по-лесно се смилат, ако се сервират с порция зеленчуци. И ако печете зеленчуците, ще получите не само отлична гарнитура, но и полезно основно ястие, пише zajenata.bg.

Основната тайна на печените зеленчуци, която днес ви предлагаме е лимонена марина. Тя отлично отразява вкуса на всяка съставка и също така помага да се запази оригиналния цвят на зеленчуците. Подгответе и няма да съжалявате!

Нужни съставки:

тиквички 2 бр.

патладжан 1 бр.

домат 2 бр.

Червен лук 1 бр.

чушка 1 бр.

чесън 4 скилидки

Лимонов сок 20 ml

магданоз 1 стрък

Зехтин на вкус

сол на вкус

Черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нарежете зеленчуците на големи резени и ги сложете в купа. Посолете, поръсете с лимонов сок и оставете да се мариноват.

Загрейте фурната до 200 ° С.  Прехвърлете зеленчуците в омазнена тавичка и покрийте с фолио. Изпратете да се пекат за 15 минути. Отстранете фолиото, включете горния нагревател на фурната и ги оставете за още 10 минути.

Сервирайте тази гарнитура топла с малко черен пипер и поръсете с магданоз. Бон апетит!