Рецептите за бухтички от времето на баба са любими на всички. И всяка от тях е добра по свой начин. Според някой рецепти бухтичките трябва да се меки, други пък казват, че трябва да са хрупкави, но всичко е въпрос на вкус. Но има една доказана рецепта, която ги прави идеални, пише zajenata.bg.

Тази рецепта определено си заслужава да я споделите с приятелите си!

Необходими съставки

Пшенично брашно 2.5 кг

яйце 1 бр.

захар 3 супени лъжици

ванилия 12 грама

сода или бакпулвер 1 супена лъжица

сол

Слънчогледово олио 2 супени лъжици

1 кофичка кисело мляко

 

Подготовка:

Разбийте яйцето със солта и захарта, добавете киселото мляко. Разбъркайте активно масата. Сега подгответе тестото: добавете брашното, ванилията и бакпулвера или содата.
Предварително загрейте тиган със слънчогледово олио хубаво. Печете бухтичките под затворен капак до златисто кафяво.


Насладете се на вкусната закуска малко преди да е изстинала, в противен случай те ще се втърдят и няма да бъдат толкова великолепни. Ако желаете, добавете плодове, мед или ядки. Бон апетит!