Тиквички по турски - няма такава вкусотия
Тиквички - толкова непретенциозен и относително евтин зеленчук, че ястията от него се срещат в кухните по целия свят. Днес ще ви разкажем как е прието да се приготвя в Турция. Пълнена тиквичка с мляно месо, ориз и булгур е рецептата, с която ще ви изненадаме днес. А ориенталска кухня както знаем е богата на различен асортимент подправки! Ние се ограничихме до няколко клонки от магданоз, но ако сте фен на пикантните ястия, можете да добавите кориандър или нещо лютичко тиквички 4 бр. говеждо мляно месо (може и смес кайма)250 грама домат 2 бр. магданоз лук 1 бр. ориз 250гр. булгур 250гр доматен сос 2 супени лъжици сол на вкус черен пипер на вкус слънчогледово олио 2 супени лъжици мента 1 ч.л. чесън 2 скилидки Настържете 1 домат, след това добавете нарязания лук, мляното месо, подправките, ориза, булгура, ментата, солта, черния пипер и доматения сос. Разбъркайте и сложете в тиган да запържите малко. Измийте тиквичките и нарежете на 3 както е показано на клипчето, издълбайте вътрешността като образувате чашка, която да напълните със сместа. Наредете в тенджерата с вода и сложете сосчето от тигана.Съставките
Подготовка
Добавете олиото и чесънчето.
Покрийте с капак и оставете да се вари за 45 минути.