Това е вашата рецепта: Пържено свинско по селски
Простичко и лесно за приготвяне ястие, от което любителите на мръвките ще си оближат пръстите
Простичко и лесно за приготвяне ястие, от което любителите на мръвките ще си оближат пръстите.
Неприлично вкусна закуска, топи се в устата след 10 минути
Необходими продукти:
800 гр. свински врат
1 червена чушка
250 гр. гъби
30 мл олио
1 ч.ч. бульон
сол
черен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парченца с приблизително еднаква големина.
За пърженето използвайте метален или чугунен тиган, тефлоновият в случая не се препоръчва, пише vkusi.me. Загрейте мазнината в тигана и сложете месото да се запържи за 10-15 минути, след това сипете бульона и разбъркайте.
Намалете температурата на котлона и задушавайте месото до изпаряване на течността.
Трябва да остане само на мазнина и да започне да се пържи отново, тогава добавете нарязаните гъби и червената чушка. Гответе до златист цвят на гъбите и месото, накрая поръсете със сол, черен пипер и малко магданоз.