Това са 3 от най-добрите рецепти за баклава за Нова година

Коледа и Нова година чукат на вратата и трябва вече да се ориентираме към това, кои рецепти да ползваме. Изберете най-добрия вариант: 

Класическа баклава за Коледа

ПРОДУКТИ

Приготвяне

В дълбока купа се смесват орехите, 100г захар, канелата, индийското орехче и настърганата кора лимон.

С разтопеното краве масло се намазва тавата, в която ще се пече баклавата. На всеки три листа се мазват с краве масло и се слага плънката. Последният пласт се намазва отново с краве масло, нарязва се на ромбове и се пече на 200 градуса, следи се да не загори. На котлона слагате 700мл и 400гр. захар да заврат, като се добавя и щипка сол. Трябва да ври около 15 – 20 минути, за да се сгъсти. Прибавяте и 1ч.л. лимонов сок. Като стане готов се заливат парчетата с него. Трябва да увиете баклавата с фолио за да се задуши добре и да попие сиропът. Слагате я на хладно ще е готова за консумация след 24 часа.

Баклава с готови кори и канела

ЗА ПЛЪНКАТА

ЗА СИРОПА

ПРИГОТВЯНЕ

Баклава с точени кори

За плънката:

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ