Това са най-добрите сирена в света СНИМКИ

Миналия петък победителите в 32-ия годишен конкурс, който някои наричат ​​"Оскарите на сиренето", бяха обявени в Бергамо

За първи път американско сирене взе голямата награда на World Cheese Awards, съобщава T+L.

Миналия петък победителите в 32-ия годишен конкурс, който някои наричат ​​"Оскарите на сиренето", бяха обявени в Бергамо, Италия.

В надпреварата участваха над 3800 сирена от 42 държави на шест континента.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

In honor of national Moldy cheese day as well as American Cheese Month, we’re tucking into this blue cheese beauty, Rogue River Blue. Rogue River Blue is made only during the autumn, when the cow’s rich milk lends itself best to making this decadent beauty. It is wrapped in grape leaves that have been soaked in pear brandy (anyone else wish they could be soaked in pear brandy?! ‍️) and aged for nearly a near, during which time the paste begins to delicately crystalize and the cheese becomes redolent with hints of hazelnut and fruit. Rogue River Blue first gained international recognition in 2003 when it bested the European titans Roquefort and Stilton at the World Cheese Awards in London. We only receive a few wheels each year and savor each and every last bite before they’re gone. No better way to celebrate #moldycheeseday if we do say so ourselves! #bluecheese #rogueriverblue . . . . . #cheese #fortheloveofcheese #moldycheese #americancheese #nom #delish #yummy #foodie #foodiegram #foodiesofinstagram #perksofthejob #cheesemonger #mongerlife #foodstagram #foodporn #nom #foodpics #igfood #goodeats #theartofplating #yummy #forkfeed #foodstyling #eatstagram #eatingfortheinsta #5280eats #cheesemonger #eeeeeats

Публикация, споделена от Cured (@curedboulder) на

 
 
 
 
 

And here it is, the 2019 #WorldCheeseAwards World Champion Cheese, Rogue River Blue from @roguecreamery in Oregon, USA . Photo: @tim_johnston_photography . #rogueriverblue #roguecreamery #oregon #oregoncheese #americancheese #uscheese #usacheese #usa #guildoffinefood #worldchampion #worldchampioncheese #cheeselove #cheeselover #cheeselovers #cheese #cheeseheads #cheeses #cheesey #cheeseplease #cheeseporn #cheeselife #cheese19 #cheeseislife

Публикация, споделена от Guild Of Fine Food (@guildoffinefood) на

 
 
 
 
 

And the 2019 #WorldCheeseAwards winner is Rogue River Blue made by @roguecreamery in Oregon, USA. Our first ever American winner! . Championed by @brunocabral_78 from Brazil and proudly displayed by @cheesewfm as it was announced as the World Champion Cheese by @nigelbarden . Photo: @tim_johnston_photography . #worldcheeseawards #cheeseawards #cheese #worldchampion #worldchampioncheese #oregon #oregoncheese #americancheese #roguecreamery #rogueriverblue #cheeselove #cheeselover #cheeselovers #curdnerd #curdnerds

Публикация, споделена от Guild Of Fine Food (@guildoffinefood) на

След три кръга Rogue River Blue от Rogue Creamery в Сентрал Пойнт, Орегон, беше обявено за световен шампион.

Млечната вкусотия изпревари с малко 24-месечното Nazionale del Parmigiano Reggiano Latteria Sociale Santo Stefano, произведено в Италия.

На трето място се класира испанското Torta del Casar DOP Virgen del Prado - прясно сирене от овче мляко.

„Тази година голямата награда беше завоювана с изключително малка преднина, така че бих искал да поздравя както Rogue Creamery, така и Nazionale del Parmigiano Reggiano Latteria Sociale Santo Stefano, че ни осигуриха един от най-драматичните финали на World Cheese Awards“, заяви Джон Фаранд, управляващ директор на Guild of Fine Food, която организира световните награди.

"Rogue Creamery от няколко години е начело на революцията в занаятчийското сирене в САЩ, така че изглежда много подходящо за тях да бъдат първите американски победители в нашия световен шампион," допълва още той.

Сдем американски сирена бяха включени в списъка на 84-те най-добри сирена в света. 

Печелившото Rogue River Blue е увито на ръка в лозови листа от сорта сира, напоени в крушен ликьор. То е отлежавало в пещера от 9 до 11 месеца. Уебсайтът на Rogue скромно го описва, като изпълнено с аромати на "плодове, подправки, къпина, ванилия, лешник, шоколад и бекон."

Ако се интересувате къде можете да опитате най-доброто сирене в света, то това е възможно в Орегон, където се предлага в редица обекти на търговци на дребно, както и в самата Rogue Creamery. 

То може да бъде поръчано и онлайн като четвърт пита струва 75 долара, а цяла - 235 долара.