Уникална рецепта за вечеря: Редена мусака
Бързо, вкусно и красиво
Опитайте един по-различен начин за приготвяне на традиционната мусака.
Необходими продукти:
600 гр. кайма - 600 г
1 кг картофи
50 мл олио
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
2 с.л. доматено пюре
За заливката:
2-3 яйца
2 с.л. брашно
1 кофичка кисело мляко
2 - 3 с.л. прясно мляко по желание
1 щипка сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Загрейте олио в тенджерка на котлона и запържете каймата, като бъркайте непрекъснато, докато се раздроби добре и се запържи хубаво.
След като каймата е сготвена, добавете сол на вкус, черен и червен пипер, чубрица. Объркайте и снемете от котлона.
Обелете картофите и ги наредете на сравнително тънки кръгчета. Намазнете неголяма правоъгълна тава добре. Подредете ред картофи, отгоре сипете каймата и най-отгоре разпределете останалите картофи.
Тези картофени кюфтенца се топят в устата, всички ги обожават
Долейте малко вода с размито в нея доматено пюре, още малко олио по желание и сложете да се пече, докато течността се изпари и картофите се сготвят.
Разбийте яйцата с млякото за заливката. В малко олио запържете брашното за кратко на котлона. Снемете и при непрекъснато разбиване доливайте по малко от млечната смес към брашното. Разбийте, докато заливката се хомогенизира.
Излейте върху мусаката и запечете във фурната, докато стегне и добие апетитна коричка.