Утре се очаква присъдата по делото за смъртта Ангел Димитров - Чората, след като Софийският военен съд прие петорната съдебно-медицинска експертиза по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората.
Според нея Чората е починал от черепно-мозъчна травма в следствие на продължителен побой и удари  поради, които има скъсана аорта на сърцето.  Защитата на обвиняемите поиска съдът да не приема петорната експертиза, защото тя е депозирана преди тройната експертиза по случая, което е в разрез с НПК.
Ангел Димитров – Чората бе убит на 10 ноември 2005 година в Благоевград при полицейската операция „Респект”. През ноември миналата година съдът даде 19 години затвор на майор Мирослав Писов, а на капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски – по 18 години лишаване от свобода. Делото отново се гледа на първа инстанция от Софийският военно-окръжен съд, след като на 20 февруари тази година Военно-апелативният съд отмени присъдите, постановени на 9 ноември 2007 г., и върна делото за ново разглеждане. /БЛИЦ