Руските войски настъпват по 6 направления в района на Авдеевка, продължават тежките боеве край контролирания от Украйна коксохимически завод и в индустриална зона югоизточно от Авдеевка.

Украинският генерален щаб съобщи, че украинските войски са отбили повече от 30 руски атаки, всяка от които на разстояние от 3 до 13 км от града.

Той добави, че руските войски напредват в шест посоки в района на Авдеевка и че тежките боеве продължават близо до коксовия завод в Авдеевка в североизточна Авдеевка и в индустриална зона югоизточно от Авдеевка.

Руски източници повториха твърденията, че руските войски са превзели цялата индустриална зона югоизточно от Авдеевка и са достигнали югоизточните покрайнини на града. Други твърдят, че украинските сили са контраатакували успешно край Авдеевка на 27 ноември.

Руски военен блогър отбеляза, че украинските сили са контраатакували руски позиции в Степное и са имали частичен успех. Успешна контраатака е имало и в района на индустриална зона югоизточно от Авдеевка.

Въпреки трудните метеорологични условия, както руските, така и украинските войски продължават наземните атаки в цяла Украйна, макар и с малко по-бавно темпо поради снега и лошата видимост, отбелязва "Украинская правда".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук