Банкерът - беглец Цветан Василев е основният заподозрян като кукловод на дирижирания протест срещу прокуратурата пред ВСС, научи БЛИЦ.
По-рано днес БЛИЦ разкри скандална заповед под номер АС - 328 с дата 7 декември, издадена от председателя на СРС Методи Лалов, с която се приканват съдии и служители на ръководения от него съд да присъстват на обучение по антикорупция пред ВСС.
 

Обучението всъщност е покана за участие в протестни действия срещу главния прокурор Цацаров и прокуратурата. 

На мястото на събитието цъфна Радан Кънев и представители на Съюза на съдиите. Там бяха и няколко стринки и дядовци от ГД "БОЕЦ". Това е неправителствена организация, която тиражира фантасмагоричните тези на банкера - беглец Цветан Василев и ортаците му.
 
Дежурните протестиращи от ГД "БОЕЦ" обслужват Цветан Василев и кликата му

Явно идеята на банкера в изгнание е да направи всичко възможно за събарянето на Цацаров, за да може да се върне на бял кон в София и отново да дирижира схемите си. Целта е той и Ганчев да получат индулгенция при евентуално ново ръководство на прокуратурата.

В същото време Лозан Панов продължава да не дава обяснение за разкритието на БЛИЦ за скандалната му обвързаност с адвокатите на Цветан Василев.

 

Съдия №1 е привлякъл в отбора си шефовете на градския и на районния съд в София - Калоян Топалов и Методи Лалов, които заедно искат да влизат в политиката. 

Разкритията на БЛИЦ, изглежда, са докарали до истерия медиите на Прокопиев и Стоянка Георгиева, които продължават компроматната война срещу Цацаров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА СКАНДАЛА В БЛИЦ!