Баща, чийто три дъщери са били изнасилени от Лари Насър, се опита да го пребие в съдебна зала в Мичигън. Рандъл Маргрейвс стоял на скамейката докато две от дъщерите му четели показанията си нападенията над тях от страна на доктора на американския отбор по гимнастика. Когато изслушването приключило, почерненият баща попитал съдията дали може да остане 5 минути насаме с „този демон“, съобщава „Дейли Мейл“.
Съдия Джанис Кънингам естествено отказала. Тогава Маргрейвс помолил само за минутка с Насър. След като получил повторен отказ, бащата се хвърлил към масата на защитата и размахал юмруци, преди охраната да успее да го спре и да го закопчае с белезници.
 


За късмет на бившият доктор на гимнастичките, в негова защита се хвърлил адвокатът му Мат Нюбърг, който бил два пъти по-едър от разярения родител, и застанал на пътя му.
 
Рандъл Маргрейвс слушал с напрежение показанията на двете си дъщери. Третата – Морган Маргрейвс, не била в залата, а по-рано била изпратила в съда своите показания. Докато другите родители на жертви на треньора-педофил обикновено криели лицата си или се взирали упорито в тавана, Маргрейвс държал погледа си фиксиран върху Насър.
 
Когато получил двоен отказ да остане насаме с насилника, когото нарекъл „Кучи син“, баща казал: „Ами тогава ще трябва да...“ и се втурнал към него. Адвокатът успял да го избута, а малко след това агресорът бил закопчан. На забележка от страна на помощник-прокурорка, че не бива да се държи така, тъй като така дава власт на насилника, Маргрейвс отговорил: „Вие не сте минали през това, госпожо“.
 
Както БЛИЦ съобщи, Лари Насър беше осъден на 175 години затвор след мъчителни 7-дневни заседания в щата Мичигън. „Току-що подписах смъртната ви присъда“, заяви тогава съдийката, изчела наказанието на бившия спортен лекар.
 
Освен за сексуално насилие над момичета, някои от които непълнолетни – състезателки по гимнастика в отбора на САЩ, Насър е признат за виновен и за детска порнография. 160 негови жертви свидетелстваха срещу него в горещия съдебен процес. Насър пледира виновен по 10 от обвиненията за сексуално насилие срещу момичета и млади жени, сред които и няколко олимпийски шампионки на САЩ.

Превод и редакция: БЛИЦ