Изключително усложнената метеорологична обстановка в района на Сливенска област /бурен до 100км/ч вятър, придружен от снеговалеж и заледяване на пътната настилка/, наложи затварянето на двете главни пътни артерии в региона – главен път Сливен-Нова Загора-гр.Стара Загора/ и главен път Сливен-Пътен възел “Петолъчка”-Бургас/, съобщиха от ОДП-Сливен.
Пътната обстановка е изключително тежка, като почти във всички направления има аварирали автомобили, които се нуждаят от помощ. По направлението Сливен – ”Петолъчка” два товарни автомобила са блокирали движението и предстои отстраняването им от шосето за освобождаване на пътя. Движението в тази посока е пренасочено през Ямбол. Изключително сложна е обстановката в планинската част на общините Сливен и Котел.
От ОДП-Сливен препоръчват да се предприемат пътувания само при изключителна необходимост, тъй като се очаква повсеместно заледяване на пътната настилка, което ще затрудни още повече движението на всички видове моторни превозни средства. Екипи на полицията и гражданска защита предприемат мерки за отстраняване на възникналите проблеми. /БЛИЦ