Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов обяви в ефира на "Нова телевизия", че е изпратил до главния прокурор Иван Гешев сигнал за клипа, на който  се твърди, че изтезават бизнесмен в затвора.

"Направих две неща - изпратих този сигнал до главния прокурор, въпреки че той е разполагал с него най-вероятно. А второто е, че назначих проверка в местата за лишаване на свобода. Някакви допълнителни неща от там не излизат но излязоха други нарушения", коментира той.

За клипа, за който се вижда, че президентският съветник Пламен Узунов се среща с митничар и получава плик, той каза: "Аз не познавам този човек, с който се е срещал съветника на президента, не мога да го коментирам.

По-интересния въпрос е какво има вътре в плика. Може да е някакво тривиално съдържание, дали информация, дали предмети, не мога да кажа нищо.

Правителството трябва да следва основното мото, което то обяви - професионализъм, почтеност и прозрачност", завърши той.

"Видях някъде във Фейсбук циркулираше или някъде другаде, не помня", допълни Стоилов за клипа с Пламен Узунов и бившия митничарски шеф Петко Петков.

Кадарът е от сайта "Афера"